Náš italský gastro příběh

NÁŠ ITALSKÝ GASTRO PŘÍBĚH

Náš příběh začal v Praze, kde se náhodně potkali dva kluci středních let s vášní pro dobré jídlo a pití, jeden Pražák Martin a druhý Kalábrijec Pasquale.

Slovo dalo slovo a založili jsme společnost Farne Trade s.r.o.. Naším zaměřením jsou speciality Kalábrie jako jsou uzeniny, sýry, nakládaná zelenina různých druhů, výrazná intenzivní vína, olivový olej, sušenky, klasické kalábrijské těstoviny a další výrobky z mouky.

Vytvořili jsme e-shop MercadoFood.cz, na kterém nabízíme firmám i jednotlivcům produkty z kvalitních surovin a prověřených zdrojů, protože především na chuti a kvalitě nám záleží. Produkty zařazené do sortimentu vybíráme na základě vlastních zkušeností, abychom si byli jisti jejich kvalitou. 

jednatelé

Salumi del Castello logo

Salumi del Castello

Sortiment uzenin pochází přímo z naší rodinné firmy Salumi del Castello, která zaručuje kontinuitu kalábrijských tradic v umění přípravy uzenin v kombinaci s nejmodernějšími technologiemi konzervace a balení. Naše továrna sídlící v Lamezia Terme nabízí nejtypičtější produkty právě z kalábrijské tradice a drží se výrobních procesů předávaných z generace na generaci. Péče o maso, výběr vysoce kvalitních surovin, proces sušení a jemného delikátního uzení jsou typickými rysy kalábrijského salámu, které umocňují jeho chuť a autenticitu vycházející z naší štědré země. 

Naše domácí uzeniny

  • Nduja Piccante - Typický kalábrijský roztíratelný salám s obzvláště silnou chutí.
  • Soppressatina Dolce/Piccante - Jeden z nejtypičtějších a nejstarších masových produktů kalábrijské gastronomické tradice
  • Capocollo Piccante - Salám připravený z vrchní části panenky se solí, pepřem a dlouhým procesem zrání.
  • Guanciale Dolce/Piccante - Italská slanina připravená z vepřových líček, v ostřejší verzi okořeněná chilli.
  • Pancetta arrotolata Piccante - Tradiční italská slanina z bůčku srolovaná do specifického tvaru.
  • Schiacciata Dolce/Piccante - Salám připravený z hrubě mleté vepřové plece a bůčku, který se vyznačuje specifickým tvarem a chutí.
  • Salsiccia Girello Dolce / Piccante - Klobása z mleté vepřové plece, podžebří a papriky.
  • Porchetta di Suino - Tradiční italský pokrm z vepřového masa s křupavou kůrkou a ochucený bylinkami.

Podívejte se na video o výrobě v Salumi del Castello.


Caseificio Brizzi logo

Caseificio Brizzi

Caseificio Brizzi, rodinná historie velkého úspěchu a podnikatelského ducha, byla založena před více než padesáti lety Ferdinandem Brizzim a pokračuje dodnes díky vášni jeho dětí a vnoučat, kteří udržují řemeslnou tradici při životě v kombinaci s nejinovativnějšími technologiemi. Společnost sídlí v Acconia di Curinga, krásném městě v srdci Kalábrie. Využívaje rozsáhlé zkušenosti svého otce, přinesli inovace a rozšířili výrobu, specializujíc se na zpracování sýrů s nataženým tvarohem, jako jsou provola, scamorza, caciocavallo, mozzarella a pecorino, a to jak čerstvých, tak i vyzrálých, včetně sýra s kalábrijskou chilli papričkou, který je oblíbenou volbou. A nezapomeňme na čerstvou ricottu a uzenou ricottu, vyrobené ze 100% italského mléka, které jsou také velmi žádané a známé. Mléko se na farmě sbírá denně pomocí vhodného vybavení, a to výhradně z pečlivě vybraných a uznávaných kalábrijských pastvin. Mléko je podrobeno měsíční laboratorní analýze a poté pasterováno podle starodávných tradic. Odtud se z něj stávají lahodné mléčné výrobky, které zaručují autenticitu a čerstvost. Snaží se vždy nabízet to nejlepší svým zákazníkům, kteří si je vybírají s ohledem na jejich potřeby a požadavky. 

 

Fattoria della Piana logo

Fattoria della Piana

Fattoria della Piana je nejznámější farmou v provincii Reggio Calabria a jak rádi říkají....."Naše práce začíná od půdy – ne té, kterou zdědíme, ale kterou si, jak říká masajské přísloví, půjčujeme od svých dětí". V nížině Gioia Tauro ve Středomoří obhospodařují 260 hektarů, kde pěstují píci a citrusy pro domácí trh. Píce se používá ke krmení zvířat ve vyvážených dávkách, které jsou navrženy tak, aby optimalizovaly kvalitu produkovaného mléka. Respekt k přírodě je pro tuto farmu klíčový – využívají obnovitelné zdroje, vyrábí biometan, a přebytky energie dodáváme do sítě, čímž pokrývájí spotřebu více než 2 600 domácností. V hlavní stáji hospodářství Fattoria della Piana je chováno přibližně 900 kusů skotu: všechny krávy fríského a hnědého alpského plemene s vysokým rodokmenem. Mléko se také sbírá z více než 90 menších ovčích a dobytčích stájí, které vlastní pastýři a farmáři družstva v Monte Poro, Aspromonte a oblasti Sila Crotonese. Tito farmáři pokračují v dodržování staleté pastevecké tradice kalábrijských hor. Fattoria della Piana zpracovává ročně 6 milionů litrů mléka. 

Ročně zpracují 6 milionů litrů mléka. Důraz je kladen na obnovitelné zdroje a ekologii.

Farmářské sýry:

  • Pecorino Bergorino: Ovčí sýr zpracovaný s bergamotem pro jedinečnou chuť.
  • Pecorino Pistacchio: Ovčí sýr s pistáciemi a sladkou chutí.
  • Pecorino al Tartufo di Calabria: Čerstvý ovčí sýr s chutí kalábrijských lanýžů.
  • Pecorino Fresco Bianco: Čerstvý a jemný ovčí sýr.
  • Pecorino Classico: Tradiční ovčí sýr zrající 6 měsíců.
  • Formaggio Campagnolo: Měkký sýr z kravského a ovčího mléka s jemnou pikantností pikantních paprik.
  • Formaggio Contadino: Měkký sýr z kravského a ovčího mléka.
  • Pecorino Sovereto Monte Poro: Jemný ovčí sýr s vůní po ovčím mléku.
  • Caciotta di Capra: Kozí sýr s jemnou chutí.
  • Pecorino Stagionato Calabrese: Tradiční ovčí sýr zrající 12 měsíců.
  • Ricotta Casearia Crotonese Brugnano: Tradiční italský sýr vyráběný v různých variantách.
  • Selezionato Fiandino Formaggio: 18 měsíců zrající parmazán s výraznou chutí.

Kvalita a tradice jsou pro nás prioritou. Inovace je důležitá, abychom nabídli produkt, který je v souladu s místní kulturou a zároveň splňuje aktuální potřeby i těch nejvytříbenějších gurmánů.

Itálie totiž není jen Prosciutto, Salsiccia a Parmazán – a to se snažíme lidem ukázat. Pomozte nám s tím.

×
Porovnání produktů

Porovnat produkty